ΑΓΓΛΙΚΑ ΣΤ ΤΑΞΗ


 Αγαπημένα μου παιδιά τι κάνετε; Ελπίζω να είστε όλοι καλά και να περάσατε όμορφα τις μέρες του Πάσχα! Ήρθε η ώρα λοιπόν να τα ξαναπούμε!
Στο σημερινό μάθημα:
ü  Θα θυμηθούμε του χρόνους Present  Simple και Present Continuous
ü  Θα «ταξιδέψουμε» νοερά στη Μαδαγασκάρη μαθαίνοντας για αυτή την όμορφη χώρα
ü  Θα «στείλουμε μία καρτ ποστάλ» από το ταξίδι μας κάνοντας ανάρτηση σε padlet.

Θα ακολουθήσεις τα παρακάτω βήματα:

1.     Κάνε την άσκηση  στο φωτόδεντρο  για να θυμηθείς του χρόνους  Present  Simple και Present Continuous. Εάν υπάρχουν τεχνικά προβλήματα , κάνε επανάληψη από το βιβλίο τις σελίδες 147-148.
2.    Τώρα ξεκινά το ταξίδι μας! Δες το βίντεο  Madagascar 4K-Drone-Travel Video , το  Ten Amazing facts about Madagascar-Fun Facts for Kids Educational Videos by Mocomi  και το The Real Animals of Madagascar | Animal Science for Kids. Είναι πολλά, αλλά πρέπει να μπούμε στο πετσί του ρόλου, να ταξιδέψουμε όντως εκεί!
Αφού ολοκληρώσεις, ακολούθησε το σύνδεσμο για να απαντήσεις σε κάποιες ερωτήσεις σχετικά με τα βίντεο που παρακολούθησες.

3.    Τώρα επισκεφθείτε τη μηχανή αναζήτησης Kiddle και ψάξτε πληροφορίες για τη Μαγαδασκάρη, πληκτρολογώντας πχ Madagascar. Εκεί θα εμφανιστούν κάποιες σελίδες . ψάξε πληροφορίες για τη χώρα, το κλίμα της, το έδαφός της, τα ζώα, τα φυτά και τους ανθρώπους της.
Τώρα κλείσε τα μάτια και φαντάσου πως έχεις ξαπλώσει κάτω από ένα δέντρο σε μια παραλία μια ηλιόλουστη μέρα σε αυτό το όμορφο νησί και θέλεις να στείλεις μία κάρτα σε ένα φίλο σου ή στους γονείς σου! Χρησιμοποίησε τις πληροφορίες από τα βιντεάκια και από την αναζήτηση στο διαδίκτυο και γράψε ένα κειμενάκι το οποίο είτε θα γράψεις απευθείας στο ειδικό padlet που δημιούργησα*, είτε θα το γράψεις σε word, θα το αποθηκεύσεις και θα το σύρεις μετά στην ανάρτησή σου. Εκεί θα δούμε όλες τις καρτ ποστάλ των συμμαθητών σου! Και στις 2 περιπτώσεις, θέλω να γράψεις το Όνομα και το πρώτο γράμμα του επιθέτου σου και το τμήμα. (Π.χ. Γεωργία Τ. ΣΤ1.)
Στο γράμμα σου θυμήσου:
ü  Να γράψεις τον παραλήπτη ( Dear John, )
ü  Να ρωτήσεις τι κάνει.
ü  Να γράψεις μια παράγραφο για τη Μαδαγασκάρη, πώς είναι , το κλίμα, τον καιρό, τα ζώα, τους ανθρώπους, και ό, τι άλλο σου έκανε εντύπωση αφού συμβουλευτείς τις πληροφορίες που διάβασες και τα βιντεάκια που είδες (Θα χρησιμοποιήσεις Present Simple αφού μιλάς για γενικές αλήθειες και μόνιμες καταστάσεις)
ü  Να γράψεις μια παράγραφο για το τι κάνεις τώρα. Πού είσαι, τι κάνεις, πώς περνάς;
ü  Να υπογράψεις ως αποστολέας (Love/Kisses, Mary)


*Για να αναρτήσεις κάτι στο padlet ακολουθείς το σύνδεσμο, πατάς το + κάτω δεξιά και σου ανοίγει ένα παράθυρο

Σχόλια